Select Page

swartland

Uitgewer: Turksvy Publikasies
Prys: R250
Eerste uitgawe, eerste druk 2024. 92 bl.
ISBN: 978-0-6397-0329-9

 

swartland is Rudolph se derde digbundel en word deur twee bundels voorafgegaan – Kweekskool (1982) en middelman (2005). Rudolph beskryf swartland as verkenning van ’n geografiese, sosio-politiese en psigologiese ruimte in die konteks van verandering.

Oor Rudolph Willemse

Rudolph Willemse is op 5 Julie 1958 te Blyvooruitzicht gebore. Hy studeer in die regte en die filosofie en verwerf onder meer twee meestersgrade in die regte. As prokureur werk hy daaraan om, deur strukturele verandering en wetskrywing, toegang tot finansiële dienste en behuising vir laer-inkomste-mense te vergemaklik. Hy word aangestel as uitvoerende direkteur van ’n finansiële instelling in 2008 en verlaat die korporatiewe wêreld in 2022. Rudolph is ’n kunsfotograaf en stal gereeld fotografiese werk uit. Hy woon saam met sy vrou, die konseptuele kunstenaar Emma Willemse, in Riebeek-Kasteel, waar hulle die eienaars is van Hoofstraat Conceptual, ’n kuns-en-musiekruimte. Sy het die omslae van Rudolph se digbundels ontwerp.